Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@17:10:40 GMT

پایان اعتراف‌ های تلویزیونی؟

تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۲۷۷۸۷

پایان اعتراف‌ های تلویزیونی؟

در گزیده ای از گزارش روزنامه شرق آمده است: پخش اعترافات تلویزیونی قرار است ممنوع شود؛ این را محمود صادقی، نماینده مجلس شورای اسلامی گفته است. او در پی نهایی‌کردن طرحی است که در صورت قانون‌ شدن، می‌تواند پایانی باشد بر فیلم‌هایی که متهمان مختلف برخلاف میل باطنی یا به خواست و اراده خود در مقابل دوربین می‌نشینند و با ابراز ندامت از کرده خود به تشریح نحوه وقوع جرم و اهداف و انگیزه خود می‌پردازند و گاهی برخی نیز بعد از رهایی از زندان، هرچه را گفته بودند انکار می‌کنند و به اما و اگرهای بسیاری دامن می‌زنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

پای مدل‌ها هم به اعترافات تلویزیونی باز شد
البته ماجراهای اعترافات تلویزیونی همیشه سیاسی و پر از ماجراهای پیچیده نبوده، حتی چندسالی است که ممکن است با روشن‌کردن تلویزیون شاهد اعترافات هر متهمی با هر سن‌ و سالی باشیم؛ برای نمونه پای خانم مدل که روزی میهمان برنامه تلویزیونی بود و روز دیگر نادم و پشیمان از کار مدلینگ هم به اعترافات تلویزیونی باز شد.  

‌دروغین‌ بودن اعترافات متهمان ترور دانشمندان هسته‌ای
با لوث‌ شدن اعترافات تلویزیونی و کم‌ اهمیت‌ شدن تأثیر گذاری این سبک روشنگری از سوی رسانه ملی، ‌یکباره شاهد تکذیب اعترافات تلویزیونی متهمان ترور دانشمندان هسته‌ای بودیم. مازیار ابراهیمی که در برابر دوربین‌ها به ارتباط با موساد و قتل دانشمندان هسته‌ای اعتراف کرده و از کرده خود بسیار نادم و پشیمان بود و انتظار می‌رفت برای چنین جرمی اعدام شده باشد، یکباره مشخص شد زنده است و در آلمان زندگی می‌کند. ابراهیمی در  گفت و گویی توضیح داد که او و برخی از افرادی که تن به اعتراف اجباری داده بودند، بر ‌اثر یک اتفاق بی‌ گناهی‌ شان اثبات شده و آزاد شده‌اند. ادعایی که مسئولانی دولتی مانند سخنگوی دولت آن را تأیید کردند و به گفته محمود صادقی، آنها حقیقتا بی‌گناه بوده‌اند و پس از «احراز بی‌ گناهی» آنها، وزارت اطلاعات چهار میلیارد تومان بابت جبران خسارت به این افراد پرداخت کرده است. تأیید پخش اعترافات دروغین  باعث انتقاد به این شیوه اطلاع‌ رسانی در کشور شد. ‌از جمله منتقدان علی مطهری بود که در مصاحبه‌ای پای حیدر مصلحی را به پرونده ترور دانشمندان هسته‌ای باز کرد و گفت: «دولت و حکومت باید پاسخ‌ گو باشند. اینکه تروری اتفاق افتاده و بعد مسئولان امنیتی و اطلاعاتی کشور برای اینکه به‌سرعت جوابی به مردم دهند و مسئولیت را از سر خود باز کنند، اقدام به بازداشت افرادی کنند و بعد هم آنان را تحت فشار مجبور به اعترافاتی درباره ترور دانشمندان هسته‌ای ایران کنند و در صداوسیمای جمهوری اسلامی هم نمایش دهند، اصلا متناسب با اخلاق و روش‌های اسلامی ما نیست. از نظام جمهوری اسلامی که وارد عمل شد و این افراد را نجات داد، متشکریم ولی به‌هرحال دولت و حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات سابق، حتما باید پاسخ‌گوی این موارد باشند. آنها باید بگویند که چرا و به چه دلیل و با چه مجوزی این اقدامات را انجام دادند».

‌هتک حرمت افراد دستگیرشده جرم است
با توجه به حواشی پخش اعترافات تلویزیونی، چندی پیش نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی از تقدیم طرح «ممنوعیت ضبط و پخش اعترافات اشخاص از صداوسیما و دیگر رسانه‌ها» به هیئت‌ رئیسه مجلس خبر داده و در توییتی نوشته بود: «به موجب اصل سی‌ ونهم قانون اساسی هتک حرمت و حیثیت کسی که به حکم قانون دستگیر، بازداشت، زندانی یا تبعید شده، به هر صورت که باشد ممنوع و موجب مجازات است. بر این اساس مراجع قضائی و ضابطان دادگستری مکلف‌اند حرمت و حیثیت اشخاصی را که به هر نحو در مظان اتهام و مورد بازجویی و تحقیق قرار گرفته‌اند، رعایت کنند».

‌پاسخ مراجع تقلید به سؤالی درباره پخش اعترافات تلویزیونی
ماجرای ممنوع‌کردن یا غیراخلاقی‌ دانستن پخش ‌چنین اعترافاتی به استفتا از مراجع هم رسیده است. سیدعلی مجتهدزاده، وکیل دادگستری، در صفحه توییتر خود تصویری از پاسخ آیت‌ الله ناصر مکارم‌شیرازی را به استفتائی درباره پخش اعترافات تلویزیونی پیش از اثبات جرم منتشر کرده است. این مرجع تقلید در پاسخ به این استفتا نوشته است: «تا زمانی که جرم و اتهام شخص متهم ثابت نشده، نمی‌توان اسم و تصویر و اقراری را که داشته است، منتشر کرد و حتی بعد از ثبوت هم اگر جرم مخفی بوده، آشکارکردن آن جایز نیست».‌آیت‌الله بیات‌زنجانی نیز دراین‌باره گفته ‌است: «این کار علاوه بر اینکه مشروع نیست، از نظر اخلاقی نیز درست در برابر کرامت انسان و حرمت اوست و بنا بر روایات مستند و مورد وثوق این اعترافات در دادگاه نیز قابلیت استناد ندارد». 

‌ضبط اعترافات و  پخش آن تا ۳ سال حبس خواهد داشت
در همین راستا، محمود صادقی گفته است: «گاه دیده می‌شود صدا وسیمای جمهوری اسلامی ایران مبادرت به پخش اعترافات اشخاصی می‌کند که در مظان اتهام و مورد بازجویی قرار گرفته‌اند که چه‌بسا پس از تحقیقات بیشتر و رسیدگی قضائی بی‌گناهی آنها ثابت می‌شود». نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: «این امر علاوه بر اینکه موجب هتک حیثیت اشخاص می‌شود، به اعتماد عمومی و اعتبار دستگاه‌های حکومتی نزد افکار عمومی آسیب جدی وارد می‌کند. طرح حاضر به‌منظور پیشگیری و مقابله با این اقدام ضبط و پخش اعتراقات ممنوع و برای آن متناسب با مقررات جزائی در موارد مشابه ضمانت اجرای کیفری مقرر شده است». ‌صادقی عنوان کرد که در متن این طرح آمده است: «ضبط اعترافات اشخاص و پخش آن از صداوسیمای جمهوری اسلامی و دیگر رسانه‌های گروهی در هر مرحله از مراحل تعقیب و تحقیقات مقدماتی ممنوع است و مرتکب، اعم از تهیه‌کننده و پخش‌کننده، علاوه‌بر الزام به اعاده حیثیت از متهم به حبس از شش ماه تا سه سال محکوم خواهد شد».

او خاطرنشان کرد که در این طرح همچنین آمده است: «در صورتی که عمل ضبط یا پخش توسط یا به دستور مقامات یا مأموران وابسته به نهادها و دستگاه‌های حکومتی انجام شده باشد مقام یا مأمور مذکور علاوه بر مجازات فوق به انفصال از خدمت و محرومیت از یک تا پنج سال از مشاغل حکومتی محکوم خواهد شد». ‌طرح ممنوعیت پخش اعترافات تلویزیونی در صورت تصویب، به قانونی مترقی در روند قانون‌گذاری ما تبدیل خواهد شد و حداقل دستاوردش گرفتن بهانه از دشمنان انقلاب و نظام است تا با نقد این اعترافات اعتبار رسیدگی به جرائم افرادی را که تن به اعترافات تلویزیونی داده‌اند، زیر سؤال نبرند و مجرمان واقعی بعد از رهایی با رد اعترافات خود مفری برای پنهان‌کردن چهره مجرم خود پیدا نکنند و نقش انسان‌های مظلوم و بی‌اراده را بازی نکنند. از سویی دیگر، شاهد سوءاستفاده‌هایی مانند ماجرای متهمان ترور دانشمندان هسته‌ای نخواهیم بود تا پرونده مهم رسیدگی به این ترورها را به حاشیه ببرد و افراد بی‌گناه را جایگزین مجرمان واقعی کند.  

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی مازیار ابراهیمی صدا وسیما محمود صادقی توئیتر روزنامه شرق قانون اساسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۲۷۷۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت‌کنندگان کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای بیانیه دادند

به گزارش خبرگزاری مهر، در آیین اختتامیه نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای، بیانیه‌ای توسط شرکت‌کنندگان منتشر شد که متن آن به شرح ذیل است:

در خاتمه کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای ایران که از ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت ماه در شهر اصفهان برگزار شد؛ ما، شرکت‌کنندگان (دانشجویان، اساتید، پژوهشگران و مهندسان) ICNST2024 از جمهوری اسلامی ایران و به ویژه انجمن هسته‌ای ایران، سازمان انرژی اتمی ایران، پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای و دانشگاه‌ها به خاطر برگزاری این رویداد مهم سپاسگزاریم. در خاورمیانه، ایران همواره در خط مقدم پژوهش و نوآوری هسته‌ای و میزبان همایش‌های مرتبط بوده که حاکی از تعهد این کشور به تقویت همکاری‌ها و تبادل دانش در این زمینه حیاتی بوده است. مباحث و گفت‌وگوهای علمی مطروحه در این گونه از همایش‌ها در شکل‌دهی آینده دانش هسته‌ای و کاربردهای آن در دنیا (خاورمیانه) موثر خواهد بود.

این همایش، محفلی پیشرو برای محققان، دانشمندان، مهندسان، و کارشناسان صنعت فراهم کرد تا در آن به تبادل اطلاعات و نظرات در خصوص پیشرفت‌های اخیر، چالش‌های پیش‌رو و نوآوری‌های حوزه‌های مرتبط با علم و فناوری هسته‌ای بپردازند.

این همایش شاهد برنامه‌های متنوعی اعم از سخنرانی‌های کلیدی، نشست‌های عمومی و میزگردها بود و مقالات متعددی به صورت شفاهی و پوستری در طیف وسیعی از موضوعات از جمله محورهای زیر ارایه شد:

- طراحی، بهره برداری و ایمنی راکتورهای هسته‌ای
- مدیریت چرخه سوخت هسته‌ای و دفع زباله
- سپر هسته‌ای و حفاظت در برابر تشعشعات
- مواد هسته ای و یکپارچگی ساختاری
- فناوری های پیشرفته هسته‌ای و کاربردهای آن‌ها
- انرژی همجوشی و فیزیک پلاسما
- سیاست هسته‌ای، مقررات، و تلاش برای منع اشاعه
- پزشکی هسته‌ای و رادیوداروها

این رویداد فرصت بی‌نظیری برای شرکت کنندگان فراهم کرد تا در گفت‌وگوهای میان‌رشته‌ای مشارکت داشته باشند، به اشتراک یافته‌های پژوهشی بپردازند و همکاری‌ها را با هدف تقویت نوآوری و پیشرفت در علم و فناوری هسته‌ای گسترش دهند. شرکت کنندگان از فرصت ارتباط با همتایان و پیشگامان صنعت، سیاست گذاران و دانشگاهیان بهره‌مند شدند.

به عنوان شرکت کنندگان این کنفرانس، باعث خرسندی است که گلچینی از جملات را از متون ارسال شده توسط پروفسور میخائیل کوالچوک، رییس مرکز تحقیقات ملی موسسه کورچاتوف روسیه باز نقل کنیم:

معتقدم دانشمندان ایرانی سزاوار احترام عمیق هستند. علی‌رغم اینکه بیش از ۴۰ سال است که جمهوری اسلامی ایران تحت تحریم های شدید قرار دارد، دانشمندان ایرانی به برکت فداکاری و سطح بالای تخصص خود به موفقیت دست یافته‌اند و در نتیجه این توفیقات، حاکمیت فناورانه، امنیت و توسعه پایدار کشور را تضمین کرده‌اند.

«من عمیقاً معتقدم که الگوی موفق توسعه علمی و فناوری ایران و روسیه که تحت فشارهای خارجی بوده‌اند، برای مواجهه با چالش ها و تهدیدهای نوین برای هر دو کشور بسیار حائز اهمیت است».

بحث‌های صریح، همکاری و تشریک نظرات و تبادل بهترین شیوه‌ها در طول برگزاری همایش ترغیب شد؛ شرکت‌کنندگان به بررسی راه‌حل‌های نوآورانه پرداختند، با چالش‌ها مقابله کردند و از فرصت‌ها برای استفاده از ظرفیت علم و فناوری هسته‌ای به نفع همه بهره‌مند شدند.

هدف از برگزاری این همایش؛ تقویت ارتباطات، بهبود مشارکت و پیشرفت در مرزهای علم و فناوری هسته ای بود. لذا، توصیه می‌شود که این شتاب و تعهد ظهور یافته در برگزاری ICNST2024 در تعاملات آتی نیز پیگیری شود تا سرانجام منجر به گفت‌وگوهای چندجانبه‌ای شود که برای گذار هسته‌ای پیش رو حیاتی است.

ما به عنوان شرکت کنندگان، از مسوولان محترم جمهوری اسلامی ایران تقاضا داریم برای رونق بخشی به صنعت هسته‌ای و توجه به آینده شغلی دانشجویان، حداقل هر دو سال یک بار کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای برگزار شود.

ما به عنوان شرکت کنندگان مراتب قدردانی صمیمانه خود را از جناب آقای دکتر کریمی‌ثابت، رییس انجمن هسته ای ایران و جناب آقای مهندس محمد اسلامی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران با عنوان متولی برگزاری کنفرانس و حمایت‌های بی‌دریغ و سایرحامیان مالی و تمامی مقامات محلی ابراز می‌کنیم.

در پایان، توفیق این رویداد مهم را به روح پاک استاد مجید شهریاری تقدیم می‌کنیم.

کد خبر 6100771 محمد مهاجرانی

دیگر خبرها

  • اسلامی: دشمنان هنوز هم‌ با ایران ‌هسته‌ای مخالفند
  • دانشمندان ایرانی با توفیقات علمی خود، امنیت و توسعه پایدار کشور را تضمین کردند
  • شرکت‌کنندگان کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای بیانیه دادند
  • چین و بازیگری جهانی؛ ۱۲ محور پکن برای پایان جنگ اوکراین
  • عیارسنجی سفر گروسی
  • اعتراف مقام آمریکایی درباره ایران به روایت سردار فدوی
  • ایران با اراده مصمم، فناوری هسته‌ای را گسترش خواهد داد
  • جزئیات خنثی‌سازی عملیات جاسوسی آمریکا و اسرائیل در یمن
  • جزئیات جدید از دادگاه پسر معاون اول سابق قوه قضائیه که اعترافات خود را پس گرفته بود
  • اسلامی از نمایشگاه دستاوردهای هسته‌ای ایران بازدید کرد